6 Aralık 2016 Salı

Hayber günü baldırımdan ağırca vurulmuştum. Hemen Nebî sav`e geldim Resûlullah üç defa nefes etti O saatte ağrı ve ıztırab hissetmedim.
Seleme İbn-i Ekva r.a
buhari 1611


Sana Cennet hazînelerinden büyük bir hazîne değerinde bir kelimeyi bildireyim mi buyurdu. Ben de: - Bildir, yâ Resûla`llah; babam, anam sana fedâ olsun! dedim. Resûlullah: - O kelime, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ bi`llâh`dır! buyurdu. Ebû Mûsâ el-Eş`arî ra
buhari 1608



Şu bedevî arab ben uyurken kılıcımı alarak kınından çekmiş hemen uyandım Kılıç kınından sıyrılmış olarak bunun elinde idi. Bu halde bana bedevî: - (Şimdi benden korkar mısın? diye sordu. Ben: - Hayır, korkmam! dedim. Bedevî:) - Benim tecâvüzümden şu anda seni kim koruyabilir? dedi. Ben de: - Allah korur! dedim. (Bu sırada Cibrîl bunun göğsüne bir yumruk vurmuştu da kılıç elinden düşmüştü. Bunun üzerine Resûlullah kılıcı eline alarak arâbîye: - Şimdi seni benden kim kurtarabilir? buyurdu. Bedevî: - Hiçbir kimse kurtaramaz! diye cevab verdi. Resûlullah sonra bize): - Ashâbım, bakıp ibret alınız! Bu vak`anın kahramânı şu oturan bedevîdir! buyurdu. Sonra Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem
onu cezâlandırmadı.
buhari 1595





Nebî sav ile bir gazâya çıktık Altı kişi idik Bir devemiz vardı Nöbetleşe biniyorduk Artık ayaklarımız delinmişti. Benim de iki ayağım delinmiş, tırnaklarım dökülmüştü. Bunun için ayaklarımızda bez parçası sarıyorduk.
buhari 1593

Uhud günü Nebî sav`e Yâ Resûlallah Ben öldürülürsem nerede bulunacağım diye sordu Resûlullah Cennet`te! buyurdu. Bunun üzerine o kişi elindeki (yemekte olduğu) hurmaları hemen yere atarak harbe girişti. Sonra şehîd oluncaya kadar vuruştu.
buhari 1580