13 Kasım 2016 Pazar

Küçük günahlara devam etmek büyük günahları işlemeye götürür; büyük günahlara ısrarla devam etmek ise küfre.. Böyle bir şeyden Allah'a sığınmak lâzımdır..
MEKTÛBÂT-I RABBÂNÎ 96 MEKTUP




Kulun ısrar ettiği her günah büyüktür.
Hazreti Muhammed
Hazreti Muhammed
Sallallahu Aleyhi ve Sellem
Hazreti Ali r.a diğer halifelerden üçüne de tazim ederdi Onlara uyulması hak olduğunu bilerek, onlarla biat etti. Durum bu olunca, diğerlerini inkâr edip Hazret-i Ali'ye tabi olmak iddiasını yapmak, katıksız bir yalandır; sırf iddiadan ibarettir. Hakikatta, diğerlerini inkâr etmek, Hazret-i Ali efendimizi r.a. inkârdır. Sözünü ve işini açıktan reddir.
Sıhhatli ve sağlam bir akıl cevaz vermez ki: Allah'ın Arslanı. otuz yıla yakın bir zaman, üç halifeye olan buğzunu gizlesin de, onun aksini izhar edip nifak üzere onlarla arkadaşlık etsin.. Asla böyle bir şey olmaz. Kaldı ki, nifakın böylesi, Müslümanlardan en alt derecede olandan dahi tasavvur edilemez.. Böyle bir işin şenaatini teemmül edip düşünmek lâzımdır. Zira böyle bir şeyin olması: Allah'ın Arslanı için, yakışmayan büyük bir zaaftır; çok düşüklüktür; cok kötü bir hiledir.. Allah ondan razı olsun.
MEKTÛBÂT-I RABBÂNÎ 80 MEKTUP
 
Abdullah b Mübarek'e şöyle soruldu:

— Ömer b Abdülaziz mi yoksa Muaviye mi fazilet itibarı ile hangisi daha öndedir?.

Şöyle dedi:
— Vallahi, Resulûllah ile beraber halinde iken, Müaviye'nin atının burnuna giren toz Ömer b. Abdülaziz'den şu kadar faziletle ileridir
 MEKTUBAT-I RABBANİ - 58.Mektup
Bidatçının sohbet fesadı
kâfirin sohbetinden daha çoktur.
Bütün bidatçıların en habisi ve en hasisleri o taifedir ki: Resulûllah'ın S.A. ashabına buğzederler.. Şu mana açıktır ki, Allah-ü Taâlâ, Kur'an-ı Mecid'inde bu zümreyi 'küffar' olarak anlattı; şöyle buyurdu: «Kâfirlerin onlara (yani: Ashaba kinli) öfke duymalarına..» (49/29)
MEKTUBAT-I RABBANİ - 54.Mektup

 
Sabah namazının iki rekât farzını cemaatle kılmak; sabah namazını cemaatle kılmayı bırakarak,
geceyi sabaha kadar ibadetle geçirmekten çok faziletlidir.
MEKTUBAT-I RABBANİ - 52.Mektup